Vmbo

Leren door te doen. Lijkt je dat wel wat? Klopt het dat je liever lekker aan het werk gaat dan je neus in de boeken steekt? Daar houden we rekening mee bij de lessen die je krijgt op het vmbo in Rijssen! Je kunt bij ons alle vormen binnen het vmbo volgen. In sommige gevallen blijf je alle leerjaren op onze locatie in Rijssen, het kan ook zijn dat je vanaf klas 3 naar locatie Apeldoorn moet. We vertellen je er graag meer over!

Om beter te begrijpen wat de verschillende niveaus inhouden, is het handig om te weten wat de afkortingen precies betekenen. Bl is basisberoepsgerichte leerweg, kl is kaderberoepsgerichte leerweg en lwo is extra ondersteuning voor bl-leerlingen.  

Lees hier meer over lwo, bl en kl

Lwo, bl en kl

In klas 1 en 2 krijg je les in een aantal ‘gewone’ vakken, zoals Nederlands, Engels en geschiedenis. Daarnaast besteden we veel tijd aan loopbaanoriëntatie. Het woord zegt het al: je maakt kennis met allerlei beroepen. Dat doen we niet voor niets: in klas 2 kies je het beroepsgerichte profiel dat het beste bij jou past. Dat kan zijn:  

 Vanaf klas 3 ga je naar onze locatie in Apeldoorn omdat we daar nog meer middelen en mogelijkheden hebben om jou voor te bereiden op het echte werk! Je bent dan bijna de helft van de week bezig bent met het programma van het beroepsgerichte profiel dat je gekozen hebt in klas 2. 

Gl/tl 

Als je gl of tl volgt, ben je een geluksvogel! Waarom? Je mag namelijk alle vier leerjaren op onze locatie in Rijssen blijven! Vanaf klas 1 tot de diploma-uitreiking trekken we samen op en maken we er een mooie en onvergetelijke tijd van. Gl/tl is een opleiding met veel keuzemogelijkheden en variatie. Jij bepaalt hoe je opleiding eruitziet en welke vakken je volgt.

Op deze pagina vertellen wij je er meer over.

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Naam*
Uw gegevens
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© JFSG