Produceren, installeren & energie

Op onze vestiging in Apeldoorn vind je een goede afdeling produceren, installeren & energie (pie). Deze afdeling verwelkomt jou graag als je verder wilt komen met techniek! Een afdeling waar we werken met de hedendaagse praktijk zoals je dat in het bedrijfsleven ook gaat tegenkomen.

Je gaat aan het werk in onze mooie, ruim opgezette praktijkafdeling met moderne machines en met uitdagende leersituaties vanuit de praktijk. Naast de praktijkvakken krijg je natuurlijk ook de algemeen vormende vakken waarin je ook examen doet.

Produceren

Deze afdeling heeft sterk te maken met wat vroeger ‘metaaltechniek’ werd genoemd. De afdeling is voor jou een uitdaging wanneer jij verder wilt in de metaalconstructie, verspanen of lassen. Je kunt hierbij denken aan de beroepen als lasser, plaatwerker, constructiebankwerker, machinebankwerker, scheepsbouwer en schadehersteller. 

Installeren

Hoe sluit je een wasmachine aan? Hoe buig je de verschillende soorten buizen in allerlei bochten? Dat leer je bij installeren. Maar er is meer want hoe sluit je een wastafel of uitstortgootsteen aan? Weet jij het antwoord al?  

We hebben een speciale sanitair hoek ingericht waar je met twee monteurs alles kunt aanleggen. Je moet een cv-ketel aansluiten en je sluit naast de waterleidingen ook de afvoer aan. Het lijkt net alsof je bij een klant bent en die wil je natuurlijk tevreden achterlaten. Beroepen die bij produceren passen zijn: dakbedekker, sanitair installateur of monteur woning en utiliteitsbouw. 

Energie

Kwaliteit leveren en daarnaast ook plezier hebben in het vak, dat is belangrijk. Onze mooie afdeling elektrotechniek met oog voor de toekomst is de plek waar jij kunt leren voor jouw toekomst. Wat je met elektrotechniek kunt? Denk bijvoorbeeld aan de volgende beroepen: elektricien, verwarmingsmonteur, computermonteur/-technicus en instrumentmaker. 

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Naam*
Uw gegevens
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© JFSG