BL met lwo, bl, kl

Ben je iemand die leert door te doen? Werk je graag met je handen? Dan zit je op de basisberoepsgerichte leerweg (bl) en kaderberoepsgerichte leerweg (kl) op de juiste plek. Kl is iets moeilijker dan bl, dat is het grootste verschil tussen deze twee niveaus. Het lwo biedt extra ondersteuning voor bl-leerlingen. Zij hebben in de onderbouw zo veel mogelijk dezelfde docenten en krijgen zoveel mogelijk les in vaste lokalen. Ook krijgen ze intensieve begeleiding door een mentor of coach en onderwijs op maat. Extra ondersteuning verschilt dus per leerling.

Wat doe je in de onderbouw?

In de onderbouw besteden we veel tijd aan persoonlijke vorming en jouw ontwikkeling, omdat we het belangrijk vinden dat je goede keuzes kunt maken nu en in de toekomst. Uiteraard krijg je ook een aantal ‘gewone’ vakken zoals Nederlands, Engels en geschiedenis. Daarnaast besteden we veel tijd aan loopbaanoriëntatie. Het woord zegt het al: je maakt kennis met allerlei beroepen. In klas 2 kies je het beroepsgerichte profiel dat het beste bij jou past. Dat kan zijn:  

Wat doe je in de bovenbouw?

Je bent bijna de helft van de week bezig met het programma van het beroepsgerichte profiel dat je gekozen hebt. Lekker praktisch dus. Het aantal algemene vakken dat je krijgt is dus beperkt. Jij werkt graag met je handen dus dan vinden we het belangrijk dat je dat ook veel doet bij de opleiding die je volgt. Projecten en stages helpen jou om te ontdekken of het beroep dat je in gedachten hebt ook echt bij past. In klas 3 loop je één week stage en in klas 4 loop je 2 á 3 weken stage. 

Wie helpen jou?

Jouw mentor of coach is het eerste aanspreekpunt. Hij is ook jouw coach die met jou naar je cijfers kijkt en met jou praat over hoe je het op school vindt. We willen niet dat onze leerlingen gepest worden of zich niet prettig voelen op onze school, daarom vinden we het belangrijk dat je elke week meerdere mentoruren hebt. Tijdens de mentorlessen denken we bijvoorbeeld na over hoe je je Bijbel leest, hoe je met elkaar omgaat en ontdek je hoe jij het beste kunt leren. In klas 2 kies je een beroepsgericht profiel. Ook bij deze keuze word je geholpen door je mentor, een loopbaanbegeleider of de decaan. We helpen elkaar graag op onze school! 

Wat kun je met je diploma?

Je hebt je diploma op zak. En dan? Met een diploma op bl-niveau kan je naar niveau 2 op het mbo. En daarna is niveau 3 misschien ook nog wel een optie. Met een diploma op kl-niveau kan je een opleiding op niveau 3 of 4 op het mbo kiezen. 

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Naam*
Uw gegevens
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© JFSG