Vwo

Bij ons op school kun je een vwo- of gymnasiumdiploma halen. Het verschil tussen vwo en gymnasium? Voor een gymnasiumdiploma doe je ook examen in Grieks en/of Latijn. Wist je dat je als je vwo volgt en erg van talen houdt, je ook tweetaling onderwijs (tto) kunt volgen?

Wat doe je in de onderbouw?

In de onderbouw verdiep je jezelf in een breed vakkenpakket. Daarin wordt dieper op de stof ingegaan. Je doet kennis en onderzoeksvaardigheden op door bijvoorbeeld de leuke proefjes bij biologie, natuurkunde en scheikunde. Bij geschiedenis leer je de feiten en krijg je inzicht, zodat je lessen leert voor vandaag. Bij aardrijkskunde verdiep je je in je leefomgeving. Bij de talen leer je Engels, Duits en Frans en krijg je inzicht in hoe je met die talen op een hoog niveau kunt lezen, schrijven, spreken en luisteren. Natuurlijk maak je ook even kennis met de klassieke talen Latijn en Grieks. Als je deze vakken leuk vindt, kun je ze in de bovenbouw behouden en hier examen in doen. Dan ga je met een gymnasiumdiploma van school! 

Wat doe je in de bovenbouw?

In de bovenbouw verdiep je jezelf in een profiel dat bij jouw talent past. Het vierde jaar kent een breed aanbod, in klas 5 en 6 specialiseer je je meer. Leerlingen die graag een extra uitdaging willen, bieden we de mogelijkheid om extra vakken te volgen of via ons excellentieprogramma binnen of buiten de school cursussen of activiteiten te doen. Je wordt opgeleid voor een studie aan een universiteit of hbo. Kansen bieden, ervaringen opdoen, organiseren en je talenten maximaal ontwikkelen, zijn hierbij de kernwoorden! 

Wie helpen jou?

In het begin is het misschien best spannend om van de basisschool naar de middelbare school te gaan, maar het went gauw. Je mentor weet overal vanaf en staat voor je klaar. De vakdocenten helpen je tijdens de lessen en bij het leren. Ook is er naast de mentor een leerlingenbegeleider die jou helpt als het wat minder goed gaat.

Wat kun je met je diploma?

Je kunt studeren aan een Nederlandse of buitenlandse universiteit. Denk je aan die laatste optie, verdiep je dan eens in ons tweetalig onderwijs. Ben je toch meer praktisch ingesteld, dan kun je ook naar het hbo. 

Leerlingen aan het woord

Lees alle verhalen

Brugklaspraat | 4 leerlingen vertellen over klas 1

Zit je in groep 8 en ga je naar de Fruytier? Misschien vind je het wel spannend en zie je er een beetje tegenop. Rianke, Nora, Ise en Rosalie weten wat het is om naar de brugklas te gaan. Ze vertellen je graag hoe zij het vinden in klas 1.
Lees het hele verhaal

Caroline | Een lekke band op de eerste schooldag

Na mijn eerste schooldag kreeg ik op de terugweg een lekke band. Gelukkig waren er oudere leerlingen die mij hielpen om de band te plakken. Die avond heeft mijn vader mij nog eens uitgelegd hoe ik een band moet plakken.
Lees het hele verhaal

Lucas | Per ongeluk in de verkeerde les

In de eerste week liep ik met mijn vriend de Engelse les binnen. We zochten een plekje en keken om ons heen. Eigenlijk kwam niemand ons bekend voor. Toen zei de leraar: Welkom, ik ga jullie dit schooljaar geschiedenis geven!
Lees het hele verhaal

Waar wil je naar het vwo?

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Naam*
Uw gegevens
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© JFSG