Vwo

Bij ons op school kun je een vwo- of gymnasiumdiploma halen. Het verschil tussen vwo en gymnasium? Voor een gymnasiumdiploma doe je ook examen in Grieks en/of Latijn. Jij vindt leren leuk en je bent op zoek naar inzicht over de oorsprong en ontwikkeling van de wereld om je heen. Dat mag best op een hoog niveau; daardoor kom jij in beweging! Wist je dat je als je vwo volgt en erg van talen houdt, je ook tweetaling onderwijs (tto) kunt volgen?

Wat doe je in de onderbouw?

In de onderbouw verdiep je jezelf in een breed vakkenpakket. Daarin wordt dieper op de stof ingegaan. Je doet kennis en onderzoeksvaardigheden op door bijvoorbeeld de leuke proefjes bij biologie, natuurkunde en scheikunde. Bij geschiedenis leer je de feiten en krijg je inzicht, zodat je lessen leert voor vandaag. Bij aardrijkskunde verdiep je je in je leefomgeving. Bij de talen leer je Engels, Duits en Frans en krijg je inzicht in hoe je met die talen op een hoog niveau kunt lezen, schrijven, spreken en luisteren. Natuurlijk maak je ook even kennis met de klassieke talen Latijn en Grieks. Als je deze vakken leuk vindt, kun je ze in de bovenbouw behouden en hier examen in doen. Dan ga je met een gymnasiumdiploma van school! 

Wat doe je in de bovenbouw?

In de bovenbouw verdiep je jezelf in een profiel dat bij jouw talent past. Het vierde jaar kent een breed aanbod, in klas 5 en 6 specialiseer je je meer. Leerlingen die graag een extra uitdaging willen, bieden we de mogelijkheid om extra vakken te volgen of via ons excellentieprogramma binnen of buiten de school cursussen of activiteiten te doen. Je wordt opgeleid voor een studie aan een universiteit of hbo. Kansen bieden, ervaringen opdoen, organiseren en je talenten maximaal ontwikkelen, zijn hierbij de kernwoorden! 

Wie helpen jou?

In het begin is zo’n overstap van de basisschool naar de middelbare school best een hele stap, maar het went bij ons op school heel gauw. Je mentor is meestal ervaren en je vakdocenten helpen je en geven je ondersteuning om op de juiste manier te leren. Ook is er naast de mentor een leerlingenbegeleider die je kan helpen als er zorgen zijn. Graag willen we er voor jou zijn. 

Wat kun je met je diploma?

Je kunt studeren aan een Nederlandse of buitenlandse universiteit. Denk je aan die laatste optie, verdiep je dan eens in ons tweetalig onderwijs (link naar aanbodpagina). Ben je toch meer praktisch ingesteld, dan kun je ook naar het hbo. 

Leerlingen aan het woord

Lees alle verhalen

Het verhaal van Caroline

Het was best spannend om vanuit mijn bekende school naar de Fruytier te gaan. De eerste dagen was het wel intensief, maar al snel had ik mijn draai op school gevonden en ga ik met plezier naar school toe.
Lees het hele verhaal

Waar wil je naar het vwo?

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Uw gegevens
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© JFSG