Onze school in Rijssen

In het Twentse Rijssen vind je ook een schoollocatie van onze scholengemeenschap. Op deze school vinden we het belangrijk dat je leert op de manier die bij jou past. Ook willen we dat jij weet waarom je leert en hoe je leert.

Naast goede lessen, vinden we ook veiligheid belangrijk. Om goed te kunnen leren, moet het veilig zijn op school. Je moet je prettig voelen, het moet rustig zijn en er moet respect zijn voor elkaar. Dat zorgt ervoor dat je de beste resultaten haalt en dat is toch waar we voor gaan?

Persoonlijke vorming

Op school krijg je les in allerlei vakken. Dat is logisch. Maar er is meer. Bij ons op school leer je ook meer over jezelf. Persoonlijke vorming heet dat. Dit doen we vooral tijdens het mentoruur. Je leert jezelf ontdekken. Wie ben je? Wat wil je? Wat kun je? Ook zul je merken dat jijzelf heel belangrijk bent in de manier waarop je leert. We gaan het hebben over seksuele weerbaarheid, media-educatie en taalgebruik. Tot slot werken we samen aan de veiligheid op school. Je begrijpt dat iets naars als pesten daar niet bij past, ook niet via social media. We denken met elkaar na over wat de Bijbel van ons vraagt. Leren Bijbellezen doen we dus ook tijdens het mentoruur.

Twents noaberschap

Onze schoollocatie in Rijssen wordt gekenmerkt door de unieke combinatie van vijf pijlers ook wel kernwaarden genoemd. Deze kernwaarden zijn: gezelligheid, betrokkenheid, kleinschaligheid, solidariteit en traditietrouw. Deze waarden vormen de essentie van de school en weerspiegelen het Twentse begrip ‘noaberschap’. Je kent het misschien wel. Noaberschap staat voor nabijheid en saamhorigheid.

 

  • Gezelligheid is altijd belangrijk, maar zeker ook op een school. Gezelligheid zorgt voor een fijne sfeer waar jij je thuis voelt. Je voelt je gezien, er is aandacht voor je en er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd waardoor de band nog hechter wordt.
  • Betrokkenheid betekent dat we open en eerlijk met elkaar praten en er worden momenten gepland waarop we samen met jou terugkijken op jouw functioneren. Daarover gaan we in gesprek.
  • Onze school is kleinschalig. Daardoor wordt iedere leerling gezien en gehoord. Zo kunnen we iedere leerling ook passend onderwijs geven en kunnen we (zoveel mogelijk) aan jouw verwachtingen voldoen.
  • Het lijkt een duur woord, maar het heeft alles te maken met ‘voor elkaar zorgen’. We stimuleren elkaar om naar elkaar om te zien en elkaar te helpen waar dat nodig is. Je wordt gestimuleerd om het beste in jezelf en in anderen naar boven te halen.
  • Traditietrouw heeft te maken met normen en waarden. Sommigen zijn al ouder, maar nog altijd van toepassing. Goede tradities of gewoontes blijven binnen onze school bestaan.

Kwaliteit

We vinden het belangrijk dat je goed onderwijs krijgt en goede resultaten kunt halen. Ben je benieuwd naar onze mooie examenresultaten? Kijk dan eens op www.scholenopdekaart.nl.

Aanbod

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Uw gegevens
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© JFSG