Onze school in Rijssen

In het Twentse Rijssen vind je ook een schoollocatie van de Fruytier. Op deze school vinden we het belangrijk dat je leert op de manier die bij jou past, waar je je prettig voelt en waar we respect hebben voor elkaar. Zo haal jij de beste resultaten!

Persoonlijke vorming

Op school krijg je les in allerlei vakken. Dat is logisch. Maar er is meer. Bij ons op school leer je ook meer over jezelf. Persoonlijke vorming heet dat. Dit doen we vooral tijdens het mentoruur. Je leert jezelf ontdekken. Wie ben je? Wat wil je? Wat kun je? Ook zul je merken dat jijzelf heel belangrijk bent in de manier waarop je leert. We gaan het hebben over seksuele weerbaarheid, media-educatie en taalgebruik. Tot slot werken we samen aan de veiligheid op school. Je begrijpt dat iets naars als pesten daar niet bij past, ook niet via social media. We denken met elkaar na over wat de Bijbel van ons vraagt. Leren Bijbellezen doen we dus ook tijdens het mentoruur.

Twents noaberschap

Op onze schoollocatie in Rijssen vinden we vijf dingen heel belangrijk, kernwaarden noemen we dat: gezelligheid, betrokkenheid, kleinschaligheid, solidariteit en traditietrouw. Deze waarden weerspiegelen het Twentse begrip ‘noaberschap’. Je kent het misschien wel. Noaberschap staat voor nabijheid en saamhorigheid.

 

  • Gezelligheid is altijd belangrijk, maar zeker ook op een school. Gezelligheid zorgt voor een fijne sfeer waar jij je thuis voelt. Je voelt je gezien, er is aandacht voor je en er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd waardoor de band nog hechter wordt.
  • Betrokkenheid betekent dat we open en eerlijk met elkaar praten. Er worden momenten gepland waarop we samen met jou terugkijken op jouw functioneren. Daarover gaan we in gesprek.
  • Onze school is kleinschalig. Daardoor zien en horen we iedere leerling. Zo kunnen we iedere leerling ook passend onderwijs geven en kunnen we (zoveel mogelijk) aan jouw verwachtingen voldoen.
  • Solidariteit lijkt een duur woord, maar het heeft alles te maken met ‘voor elkaar zorgen’. Kijk naar elkaar om en help een ander waar dat nodig is. Haal het beste in jezelf en in anderen naar boven.
  • Traditietrouw heeft te maken met normen en waarden. Sommigen zijn al ouder, maar nog altijd van toepassing. Goede tradities of gewoontes blijven binnen onze school bestaan.

Kwaliteit

We vinden het belangrijk dat je goed onderwijs krijgt en goede resultaten kunt halen. Ben je benieuwd naar onze mooie examenresultaten? Kijk dan eens op www.scholenopdekaart.nl.

Aanbod

Leerlingen aan het woord

Brugklaspraat | 4 leerlingen vertellen over klas 1

Zit je in groep 8 en ga je naar de Fruytier? Misschien vind je het wel spannend en zie je er een beetje tegenop. Rianke, Nora, Ise en Rosalie weten wat het is om naar de brugklas te gaan. Ze vertellen je graag hoe zij het vinden in klas 1.
Lees het hele verhaal

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Naam*
Uw gegevens
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© JFSG