Tto

Vind jij leren leuk en wil jij extra uitdaging op het gebied van talen? Dan is tweetalig onderwijs (tto) je vermoedelijk op het lijf geschreven. Naast het gewone havo- of vwo-profiel vind jij het leuk om bezig te zijn met de Engelse taal. Van presenteren geniet je en je wilt daar graag in groeien. Jij hebt een brede internationale interesse en je vindt het interessant om met andere culturen om te gaan. Je werkt graag samen met anderen in een team om dingen te organiseren. Een weekje naar een buitenlandse school voor een uitwisseling is voor jou vooral leerzaam en een mooie ervaring!

Wat doe je in de onderbouw?

Je krijgt 50% van je vakken in een andere taal, zo leer je ook de buitenlandse cultuur veel beter kennen. Je hebt naast het gewone vwo-pakket, ook het vak Global Perspectives, waarin je je verdiept in Europese historische, politieke en actuele ontwikkelingen. Je bent je ervan bewust dat de vakken die je krijgt niet alleen te maken hebben met Nederland maar ook met de rest van de wereld. Eigenlijk voel je je een wereldburger op onze school. Jouw Engels ontwikkelt enorm door al het lezen, schrijven, spreken en luisteren in het Engels. Zo bereik je een hoog niveau bij het Cambridge Examen Engels in klas 3. In het talentprogramma houd jij je bezig met het organiseren van tal van activiteiten! Uiteraard kun je het tto uitstekend combineren met het gymnasium. 

Wat doe je in de bovenbouw?

In de bovenbouw ga je door met een aantal lessen in het Engels. Nu ben je vooral bezig met literatuur en communicatie in het Engels. We noemen dit het IB-programma. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je leert hoe je onderzoek doet, dat ontdek je onder andere bij het vak Global Perspectives. Wat gaaf is, is dat dit vak met een certificaat van Cambridge University wordt bekroond! Heel erg vormend, leerzaam en gezellig is de gezamenlijke studiereis in klas 5. Uiteindelijk rond je de bovenbouw af met een internationaal erkend certificaat van het IBO (International Baccalaureate Organisation). Dit biedt veel mogelijkheden voor studie in het buitenland!  

Wie helpen jou?

Bij het tto krijg je meestal les van een ervaren docent die ook weet hoe hij jou het beste kan helpen om in korte tijd Engels te spreken en te begrijpen. Daarnaast heb je een mentor, en als je ondersteuning nodig hebt, kan een leerlingbegeleider je helpen. Graag willen we er voor jou zijn! 

Wat kun je met je diploma?

Aan alle Nederlandse en een flink aantal buitenlandse universiteiten ben je welkom. Alleen al in Nederland zijn meer dan 1300 studies in het Engels. Dit geldt zeker voor de technische universiteiten! Qua Engels is het ook geen probleem om een studie buiten Europa te volgen, hoewel soms wel aanvullende eisen worden gesteld. Ben je toch meer praktisch ingesteld, dan kun je ook een hbo-opleiding volgen. 

Ouderbijdrage

De ouderbijdrage voor tto bedraagt voor elk leerjaar €315. Daarnaast kan er een bijdrage worden gevraagd voor excursies. De ouderbijdrage is vrijwillig. 

Verhalen van leerlingen

Lees alle verhalen

Het verhaal van Caroline

Het was best spannend om vanuit mijn bekende school naar de Fruytier te gaan. De eerste dagen was het wel intensief, maar al snel had ik mijn draai op school gevonden en ga ik met plezier naar school toe.
Lees het hele verhaal

Waar wil je naar het tto?

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Uw gegevens
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© JFSG