Het verhaal van Caroline

Het was best spannend om vanuit mijn bekende school naar de Fruytier te gaan. De eerste dagen was het wel intensief, maar al snel had ik mijn draai op school gevonden en ga ik met plezier naar school toe.

Van groep 8'er naar brugklasser

Het was best spannend om vanuit mijn bekende school naar de Fruytier te gaan. De eerste dagen was het wel intensief. Eerst een stuk verder fietsen dan ik naar de basisschool deed, mijn tas is veel zwaarder door alle boeken die ik meeneem en elk uur een andere docent in een ander lokaal was wennen. Maar al snel wist ik de weg in school. De school is erg groot, maar je krijgt vooral les in een bepaald gedeelte van het gebouw. Alle leerlingen die hetzelfde niveau volgen, krijgen les in hetzelfde leshuis. Zo leerde ik de docenten en de andere leerlingen snel kennen.

Ik vind het leuk om verschillende docenten te hebben. Elke docent heeft zijn of haar eigen manier van lesgeven en daardoor zijn de lessen niet saai. Ook regelen de docenten steeds leuke dingen voor ons. Zo zijn er gymnasiumdagen, excursies in Nederland, maar ook naar het buitenland en hebben we regelmatig leuke projecten.

Mijn favoriete vak is Nederlands. Ik vind onze taal heel interessant, maar het ligt ook wel aan de docent, hoor. Zij geeft op een hele leuke manier les waardoor zelfs mijn vriendin, die niet zo van Nederlands houdt, toch graag naar de les gaat.

Op mijn eerste schooldag kreeg ik op de terugweg naar huis een lekke band. Dat was heel vervelend, want ik moest nog best een stuk naar huis. Gelukkig fietsten we met een grote groep van school naar huis en waren er oudere leerlingen die mij hielpen om de band te plakken. Die avond heeft mijn vader mij gelijk nog een keer goed uitgelegd hoe ik een band moet plakken. Gelukkig is het daarna niet meer gebeurd.
Kom jij volgend jaar ook naar onze school? Het is hier echt heel leuk en gezellig. Ook maak je vast snel nieuwe vrienden en vriendinnen. Als je naar de open morgen of een andere activiteit komt kun je gelijk kennismaken met de school en dat maakt het ook al minder spannend.
© JFSG