Het verhaal van Lucas

In de eerste week liep ik met mijn vriend de Engelse les binnen. We zochten een plekje en keken om ons heen. Eigenlijk kwam niemand ons bekend voor. Toen zei de leraar: Welkom, ik ga jullie dit schooljaar geschiedenis geven!

Van groep 8'er naar brugklasser

Achteraf konden we wel lachen om het voorval, dat ons in de eerste schoolweek overkwam. We zaten dus niet bij Engels en niet bij onze eigen klasgenoten. Je snapt wel dat we zo snel mogelijk uit die klas wilden zijn…

Het wisselen van de lessen en de de verschillende leraren is heel anders dan op de basisschool. En natuurlijk het huiswerk dat ik thuis moet maken, dat is ook best veel. Ik moet nu een halfuur fietsen naar school. Dat is een stuk verder dan toen ik nog naar de basisschool ging. Elke dag moet ik ook best veel boeken meenemen. Gelukkig heeft mijn moeder deze gekaft, want dat kan ik niet.

Het leuke aan onze school vind ik dat de leraren best aardig zijn en dat ik met andere leerlingen in de pauze kunnen voetballen.  En op maandagmiddag zijn we altijd vroeg uit, dan hebben we lekker vrij! Mijn favoriete vak is wiskunde; rekenen vond ik altijd al leuk. Met bepaalde methodes kan je heel moeilijke berekeningen oplossen.

Lees ook het verhaal van

Lees alle verhalen

Brugklaspraat | 4 leerlingen vertellen over klas 1

Zit je in groep 8 en ga je naar de Fruytier? Misschien vind je het wel spannend en zie je er een beetje tegenop. Rianke, Nora, Ise en Rosalie weten wat het is om naar de brugklas te gaan. Ze vertellen je graag hoe zij het vinden in klas 1.
Lees het hele verhaal

Caroline | Een lekke band op de eerste schooldag

Na mijn eerste schooldag kreeg ik op de terugweg een lekke band. Gelukkig waren er oudere leerlingen die mij hielpen om de band te plakken. Die avond heeft mijn vader mij nog eens uitgelegd hoe ik een band moet plakken.
Lees het hele verhaal
© JFSG