Het verhaal van Lucas

Ik vond het wel wennen om vanuit groep 8 naar de Fruytier te gaan. Vooral het wisselen van de lessen, maar ook de verschillende leraren was heel anders dan op de basisschool. We kregen ook veel huiswerk. Ik moet nu een halfuur fietsen naar school. Dat is wel zwaarder. En we moeten ook veel boeken meenemen. Gelukkig heeft mijn moeder deze gekaft, want dat kan ik niet.

Van groep 8'er naar brugklasser

Het leuke aan onze school vind ik dat de leraren best aardig zijn en dat we in de pauze kunnen voetballen.  En op maandagmiddag zijn we altijd vroeg uit. Dan hebben we lekker vrij.

Mijn favoriete vak is wiskunde; rekenen vond ik altijd al leuk. En daarmee kan je dus hele moeilijke berekeningen maken met bepaalde methodes.

Ik heb nog een leuk voorval meegemaakt. In de eerste week liep ik met mijn vriend naar het lokaal van Engels. We waren wat laat en veel leerlingen zaten al op hun stoel. We zochten een plekje en keken om ons heen. Eigenlijk kwam niemand ons bekend voor. Toen de leraar begon te praten, zei hij: Welkom, ik ga jullie dit schooljaar geschiedenis geven! We zaten dus niet bij Engels en niet bij onze eigen klasgenoten. Je snapt wel dat we zo snel mogelijk uit die klas wilden zijn…

© JFSG