Brugklaspraat

Zit je in groep 8 en ga je naar de Fruytier? Misschien vind je het wel spannend en zie je er een beetje tegenop. Rianke, Nora, Ise en Rosalie weten wat het is om naar de brugklas te gaan. Ze vertellen je graag hoe zij het vinden in klas 1.

Afwisseling

De vier meiden zitten op de Fruytier in Rijssen. “Ik vond groep 8 heel leuk, maar op deze school vind ik het nog leuker!” zegt Nora. “Dat je telkens andere lessen en docenten hebt, is wel even wennen. Maar eigenlijk ben je na drie dagen al wel gewend.” Dat vinden Ise en Rosalie ook: “De afwisseling in lessen en docenten is juist het leukst aan deze school.” Rosalie vult aan: “En het is leuk dat de school dicht bij de Jumbo zit.”

“Het is leuk dat de school dicht bij de Jumbo zit.”

Fietsen

Sinds Rianke naar de Fruytier gaat, moet ze elke dag een stuk verder fietsen: “Ik moet ongeveer driekwartier fietsen. Dat is soms wel zwaar, vooral als het regent en er harde tegenwind is.” Voor de andere meiden is de rit naar school een stuk korter. “Ik ben wel iets langer onderweg in vergelijking met de basisschool, maar ik hoef nog steeds maar vijftien minuten te fietsen”, vertelt Nora. Ise en Rosalie hebben het helemaal makkelijk, zij hoeven maar vier minuten te fietsen.

Favoriete vakken

De meiden hebben alle vier hetzelfde favoriete vak: wiskunde. De reden? “Ik vind dat er goede wiskundedocenten zijn”, zegt Rosalie. Ise, Nora en Rianke denken daar hetzelfde over. Ook handvaardigheid, techniek en gym zijn geliefd bij de meiden. “Het zijn gewoon super leuke docenten!”

Het komt goed

Voor alle groep 8’ers die binnenkort naar de Fruytier gaan, hebben de meiden de volgende boodschap: “Het is een super leuke school! Er is niets om zenuwachtig voor te zijn.” Rosalie vult aan: “Je moet maar denken: iedereen moet een keer voor het eerst naar de Fruytier en iedereen vindt dat spannend. Maar dat is het helemaal niet. Het komt goed!”

Lees ook het verhaal van

Lees alle verhalen

Caroline | Een lekke band op de eerste schooldag

Na mijn eerste schooldag kreeg ik op de terugweg een lekke band. Gelukkig waren er oudere leerlingen die mij hielpen om de band te plakken. Die avond heeft mijn vader mij nog eens uitgelegd hoe ik een band moet plakken.
Lees het hele verhaal

Lucas | Per ongeluk in de verkeerde les

In de eerste week liep ik met mijn vriend de Engelse les binnen. We zochten een plekje en keken om ons heen. Eigenlijk kwam niemand ons bekend voor. Toen zei de leraar: Welkom, ik ga jullie dit schooljaar geschiedenis geven!
Lees het hele verhaal
© JFSG