Praktijkonderwijs

Vind jij rekenen, taal en leren moeilijk en werk je graag met je handen? Dan is praktijkonderwijs echt iets voor jou!

Wat doe je in de onderbouw?

Bij ons op school heb je een vaste mentor. En dat is fijn, want van hem of haar krijg je veel lessen. Zo geeft jouw mentor je rekenen, wiskunde, Nederlands, Engels en wereldoriëntatie. Maar je krijgt ook nog andere vakken. Bijvoorbeeld: koken, bewegingsonderwijs en verschillende praktijkvakken. Deze vakken krijg je van een vakdocent. Je krijgt in klas 1, 2 en 3 ook les in ons woonhuis. Tijdens die lessen leer je hoe je op een goede manier in de maatschappij kunt leven.  

Wat doe je in de bovenbouw?

In klas 3, 4 en 5 volg je een arbeidsmarktgericht traject. We verwachten dat je na deze opleiding klaar bent om aan het werk te gaan. Je krijgt nog steeds van je mentor de vakken rekenen, wiskunde, Nederlands, wereldoriëntatie en praktische oriëntatie op arbeid.  

In klas 1 en 2 heb je sectororiëntatie gehad, nu kun je kiezen voor een sector die je wilt volgen voor de komende jaren. Je kunt kiezen uit: economie, horeca, groen, techniek en zorg en welzijn.  

Wie helpen jou op school en met je stage?

Jouw (zorg) mentor en de stagecoördinator helpen jou op school en met je stage.  

Om veel te leren in en van de praktijk ga je op stage. In klas 1 ga je intern stage lopen. In klas 2 ben je een halve dag buiten de school. We noemen dat snuffelstage. Vanaf klas 3 loop je stage bij een bedrijf dat bij je past.  

Wat kun je met een pro-opleiding?

In klas 3 en 4 ga je extern stage lopen. Je kunt dan een extra opleiding volgen die past bij de branche waar jij wilt gaan werken. Deze opleidingen zijn speciaal door de brancheorganisaties ontwikkeld en erkend. Zo kun je bijvoorbeeld je heftruckrijbewijs halen of een opleiding volgen voor een verkoopmedewerker, voor werken in het groen of voor werken in de keuken. Je gaat pas van school als we een werkplek voor je gevonden hebben. Je krijgt voor deze opleiding een getuigschrift diploma Praktijkonderwijs.  

Interessant voor jou?

“Het is mogelijk vanaf je 16e jaar de entree-opleiding jaar bij ons op school te volgen. Lees er meer over.”

Waar kun je naar het praktijkonderwijs?

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Naam*
Uw gegevens
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© JFSG