Gl/tl

Ben jij iemand die graag dingen wil weten en graag met zijn of haar handen bezig is? Dan past de opleiding gl/tl perfect bij jou. Je krijgt zowel theorie- als praktijklessen. Weten en doen, daar draait het om. Het verschil tussen de gemengde en theoretische leerweg zie je pas vanaf klas 3. Dan kies je vakken waarin je examen wilt doen. Gl-leerlingen kiezen vijf theorievakken, tl-leerlingen zes.

Wat doe je in de onderbouw?

In de onderbouw krijg je veel verschillende vakken. Denk aan de talen zoals Nederlands, Engels en Duits, maar ook aan vakken zoals wiskunde en economie. We vinden het ook belangrijk dat je dingen doet, dat gebeurt bij de praktijkvakken zoals handvaardigheid en techniek.   

Wij vinden het belangrijk dat je niet alleen van alles leert over allerlei vakken, maar dat je ook jezelf leert kennen. Je mentor of coach denkt met jou na over identiteit, waar je goed in bent en waar je graag aan wilt werken. Weet je al wat je wilt worden? Dat is handig! Maar de meeste leerlingen weten dat nog niet in klas 1 en 2, daarom krijg je ook het vak beroepenoriëntatie. Want welk vak past nu bij jou? Bij het vak beroepenoriëntatie ontdek je welke beroepen er zijn en wat voor jou geschikt kan zijn. 

Wat doe je in de bovenbouw?

  • Als gl-leerling volg je vijf theorievakken en het vak dienstverlening & producten (d&p) 
  • Als tl-leerling volg je zes theorievakken 
  • Als tl-plus-leerling volg je zes theorievakken en het vak dienstverlening & producten (d&p) 

Als je technisch bent aangelegd, is er ook de mogelijkheid om de techniek totaal leerlijn (ttl) te volgen. In plaats van het praktijkvak dienstverlening & producten volg je produceren, installeren & elektro (pie) of bouwen, wonen & interieur (bwi).  

Je kiest je zelf in welke vakken je examen wilt doen! Dan is het natuurlijk heel belangrijk dat je vakken kiest die je nodig hebt voor je vervolgopleiding. Natuurlijk krijg je ook de algemeen vormende vakken waarin je examen doet. Voorbeelden van deze vakken zijn Nederlands en Engels. 

Wie helpen jou?

Je hebt op onze school een mentor of coach. Hij of zij denkt met jou na over het leren, het leven en over het maken van keuzes. Belangrijke onderwerpen voor nu en later. Ook de decaan of loopbaanbegeleider helpt jou om een opleiding te kiezen die bij jou past. Daarnaast heb je ook vakdocenten die je helpen om je examen te halen. We werken graag samen bij ons op school. 

Wat kun je met je diploma?

“Of je nu een gl-leerling, tl-leerling of een tl-plus-leerling: je kunt hoe dan ook instromen in niveau 4 van het mbo of opstromen naar 4 havo. ”

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Naam*
Uw gegevens
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© JFSG