Voor leerlingen

Je zit in het laatste jaar van de basisschool. Je bent de oudste van de school, je weet precies hoe alles gaat en je kent alle meesters en juffen. Maar… na de zomervakantie gaat er veel veranderen. Je gaat naar de brugklas! Leuk, maar misschien ook een beetje spannend. Dat snappen we wel. Daarom vertellen we je wat je kunt verwachten, zo ben je goed voorbereid op deze nieuwe fase in je leven.

Open dagen

Voordat je naar een nieuwe school gaat, wil je natuurlijk eerst kennismaken. Daarom zetten de drie locaties van de Jacobus Fruytier scholengemeenschap (Apeldoorn, Uddel en Rijssen) de deuren open voor alle toekomstige brugklasleerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s). Want wij leren jou ook graag beter kennen.

We hebben een leuk programma in petto voor de open morgen en de voorlichtingsmiddag! Benieuwd wat je allemaal kunt bekijken en ervaren?  

Of je nu vwo, pro, havo of vmbo gaat volgen, op de Jacobus Fruytier scholengemeenschap kun je terecht! Misschien weet je ongeveer al welk niveau het wordt. Dan is het fijn om te lezen wat je kunt verwachten in de verschillende leerjaren. Lees meer over elk niveau en bekijk het aanbod per locatie.

Bekijk het aanbod

Leerlingen aan het woord

Lucas | Per ongeluk in de verkeerde les

In de eerste week liep ik met mijn vriend de Engelse les binnen. We zochten een plekje en keken om ons heen. Eigenlijk kwam niemand ons bekend voor. Toen zei de leraar: Welkom, ik ga jullie dit schooljaar geschiedenis geven!
Lees het hele verhaal

Caroline | Een lekke band op de eerste schooldag

Na mijn eerste schooldag kreeg ik op de terugweg een lekke band. Gelukkig waren er oudere leerlingen die mij hielpen om de band te plakken. Die avond heeft mijn vader mij nog eens uitgelegd hoe ik een band moet plakken.
Lees het hele verhaal

Waar wil je naar school?

3 redenen waarom de Fruytier een goede keus is!

De Jacobus Fruytier scholengemeenschap wil op reformatorische grondslag kwalitatief goed en gedegen onderwijs bieden. Ons doel is om jou als een van onze leerlingen te vormen om als christen een volwaardige plaats in te nemen in gezin, kerk en maatschappij. We willen een school zijn waar goed onderwijs wordt gegeven en waar de Bijbel centraal staat, zowel in de overdracht van kennis en vaardigheden als in de toerusting en vorming, en in de omgang met elkaar. Ons doel is de persoonlijke groei en ontwikkeling van mensen, die in afhankelijkheid van Gods genade en onder de leiding van de Heilige Geest, verantwoordelijkheid nemen. 

Reformatorisch onderwijs

De Fruytier onderscheidt met reformatorisch onderwijs. Je begint elke schooldag met het lezen uit de Bijbel, het zingen van een psalm en door samen te bidden. Aan het einde van de dag sluit je samen af met gebed.

Maatwerk

Onze school biedt maatwerk. Naast de standaardlessen kun je als leerling extra vakken kiezen. Wat helpt jou om beter te leren, om jezelf te ontwikkelen of wat past bij je geplande vervolgstudie? We bieden je een mooie mix aan!

Oog voor jou

We hebben oog voor jou. Voel je vrij om te leren en je gevoelens met ons te delen. Daarom zal je merken dat we je écht zien: we kennen je naam, je achtergrond en we denken met je mee in je levensvragen.

© JFSG