Schakelklas

Het kan zo zijn dat een dag vol verschillende lessen en andere docenten te intensief voor je is om vol te houden. Je kunt dan overprikkeld raken. Jouw schoolprestaties gaan achteruit en je zit niet lekker in je vel. Je komt minder goed mee in de klas. Het is mogelijk dat je een vorm van autisme hebt, maar er kunnen ook andere redenen zijn waardoor je overprikkeld bent. Niet fijn, dus daarom gaan we daar wat aan doen!

Wat doen we?

Binnen onze school hebben we schakelklassen. Je vindt deze lokalen op een rustige plek in de school en ze zijn voor het grootste deel van de week open. In deze klassen, rustige werkplekken, is altijd een kleine groep leerlingen tegelijk aan het werk zodat er rust, tijd en ruimte is voor persoonlijke begeleiding. Afhankelijk van wat jij nodig hebt wordt er een gesprek met je gevoerd over hoe het nu met je gaat en hoe je graag zou willen dat het gaat. Er zijn leerlingen die het prettig vinden om zelfstandig schoolwerk op te pakken of even een boek te lezen. Andere leerlingen komen op vaste momenten in de schakelklas voor een gesprek of om te leren plannen. Het doel van een schakelklas is dat jij weer zelfstandig kunt meedraaien in jouw eigen klas. 

Waar?

Leerlingen kunnen in Apeldoorn, Uddel en Rijssen gebruik maken van de schakelklas op locatie. 
Meer informatie over de schakelklas vind je in onze folder. 

Commissie leerlingenzorg (CLZ)

De CLZ regelt ondersteuningsafspraken, ook wel arrangementen genoemd, binnen de speciale leerlingenzorg. Dit gebeurt in nauw overleg met jouw onderwijsteam. De ambulante begeleiders en andere zorgspecialisten in de school zijn intensief betrokken bij het in kaart brengen van wat jij nodig hebt en zorgen voor de juiste ondersteuning. Ieder jaar opnieuw kijken we of het arrangement nog bij jou past of dat er aanpassingen nodig zijn. 

 

Nog vragen? Neem gerust contact op met ons.

Naam*
Uw gegevens
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© JFSG