Uitwisseling leerlingen 6 vwo met studenten Hogeschool van Amsterdam

Vorige week was het een bijzondere week: er was een uitwisseling van leerlingen uit 6 vwo met studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Het was de dertiende keer dat deze uitwisseling plaatsvond.

Levensbeschouwing

De studenten van de HvA volgen de minor Levensbeschouwing. Dit zijn studenten met allerlei achtergronden die in deze dagen kennismaken met de reformatorische cultuur. Op maandag en dinsdag waren de Amsterdamse studenten op onze school in Apeldoorn. Samen met onze leerlingen volgden ze reguliere lessen, woonden ze lezingen bij en verzorgden ze presentaties.

“Er ontstaan onderling banden die er soms na meer dan tien jaar nog zijn.”

Gastgezin

De studenten overnachtten bij gastgezinnen. Zo ervaren ze van dichtbij hoe het christelijk geloof een plek heeft binnen het gezin en de opvoeding. Vanuit de Fruytier begeleidden de docenten Alexander Treur, Dick Weerheim en Antonie van Ginkel deze dagen. Dick Weerheim: “Het is echt mooi om te zien in welke open sfeer en met hoeveel respect dit gaat. Er ontstaan onderling banden die er soms na meer dan tien jaar nog zijn.”

Amsterdam

Op donderdag en vrijdag waren onze leerlingen in Amsterdam. Zij werden meegenomen naar verschillende colleges op de HvA en de Vrije Universiteit. Een mooie voorbereiding op een vervolgstudie en het studeren op een universiteit!

Gerelateerde artikelen

Lees al het nieuws

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Naam*
Uw gegevens
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© JFSG