Onze school bezoekt IELC in Budapest

Samen met 160 docenten en schoolleiders uit 30 landen, bezochten bestuurslid drs. Jan Otte en teamleider onderwijs drs. Jaap Braaksma de IELC (international educational leadership conference) in Budapest; een conferentie die in het teken staat van christelijk onderwijs wereldwijd.

Onze school bezoekt IELC in Budapest

Ankers van hoop 
Het thema van dit jaar was ‘Ankers van hoop’. Het is opvallend hoe vaak het in de Bijbel gaat over hoop en over het symbool daarvan; het anker. In Filippenzen 2: 1-4 en Hebreeën 6: 19 lezen we over de wijze waarop de Heere doorgaat en Zijn Koninkrijk bouwt, ook in het onderwijs op zoveel christelijke scholen. Ondanks alle ontwikkelingen waar wij ons zorgen over maken, is dat bemoedigend.  

“Het is bijzonder om te zien dat de schoolleider van de christelijke Palestijnse school in Bethlehem en de Joodse schoolleider uit Jeruzalem samen één conferentie bezoeken.”

Culturen
Jan Otte vertelt: “Het was een verrijking om met zoveel landen en culturen samen te zijn. Het is bijzonder om te zien dat de schoolleider van de christelijke Palestijnse school in Bethlehem en de Joodse schoolleider uit Jeruzalem samen één conferentie bezoeken. Ook waren er Oekraïense collega’s aanwezig, die vertelden over hun gedrevenheid om het christelijk onderwijs voort te zetten in hun land.” 

Workshops
De bezoekers gingen met elkaar het gesprek aan over ‘wat maakt nu een school tot een christelijke school?’ en ‘wat is dan jouw rol daarin?’. Ze volgden lezingen en workshops over ontwikkelingen rondom LQBTI, over artificial intelligence (AI), traumaverwerking en over de plaats van de eeuwigheid in lessen. 

Een conferentie die aan het denken zet. Is de Fruytier een christelijke school op de wijze die de Heere van ons vraagt?  

Gerelateerde artikelen

Lees al het nieuws

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Naam*
Uw gegevens
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© JFSG