20.000 euro voor MAF Nederland

Onze school in Uddel voerde een jaar lang actie voor de MAF, met het (tot nu toe) totaalbedrag van €20.000 als resultaat!

Op maandagochtend 3 juni werd er in de aula van onze school in Uddel het (tot nu toe) totaalbedrag van €20.000 bekendgemaakt van een schooljaar actievoeren voor de MAF. Hessel Loonstra van de MAF nam de cheque in ontvangst.

Acties

De school in Uddel heeft een heel jaar lang actiegevoerd. Het leerlingactie-comité bedacht acties, bezocht sponsoren, zette winacties uit en enthousiasmeerde andere leerlingen. Er was een schoolbrede winteractie waarbij leerlingen allerlei winterse etenswaren verkochten, zoals erwtensoep, rookworsten en krentenbrood. De klassen bedachten ook eigen acties: speciale broodjes verkopen op school, pannenkoeken bakken en snoeprollen en stroopwafels verkopen aan familie en bekenden. Kortom: bij iedereen gingen de handen uit de mouwen voor de MAF!

Prijzen

De twee leerlingen die het meeste geld ophaalden, waren Mirjam Verheul (€ 2050,10) en Jorian Westerbroek (€1219,00). Mirjam beklom zelfs een berg om geld binnen te halen! Als dank kregen zij afgelopen maandag van Hessel Loonstra twee vliegtickets voor een rondvlucht met een volwassene. En één klas mag een dag naar vliegveld Teuge om daar het reilen en zeilen van de MAF met eigen ogen te zien.

 

In het kader van christelijk burgerschap heeft de school de missie van MAF ook geïntrigeerd in de normale vaklessen. Docenten werden uitgedaagd om hun lessen zo aan te passen, dat de MAF er een plek in kreeg.

Gerelateerde artikelen

Lees al het nieuws

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Naam*
Uw gegevens
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© JFSG