Voor wie is het vwo en gymnasium?
Jij vindt leren leuk! Graag doe je veel kennis op van talen, wiskundige vakken of zaakvakken en je vindt het fijn om goede resultaten te behalen. Wanneer je daarvoor iets meer thuis moet leren, vind je dat geen probleem. Graag word je uitgedaagd door interessante problemen en kritische vragen en geef je onderbouwd je mening. Je bent op zoek naar inzicht over het ontstaan van de dingen om je heen en dat mag best op een hoog niveau; daardoor kom jij in beweging!
Wat doe je in vwo onderbouw?
Je verdiept je in een breed vakkenpakket. Daarin wordt dieper op de stof ingegaan. Je doet kennis en onderzoeksvaardigheden op door bijvoorbeeld leuke en leerzame proefjes bij biologie, natuurkunde en scheikunde. Bij geschiedenis leer je feiten en krijg je inzicht, zodat je lessen leert voor vandaag. Bij aardrijkskunde verdiep je je in je leefomgeving. Bij de talen leer je Engels, Duits en Frans en krijg je inzicht hoe de grammatica van die talen werkt.
Je doet kennis en onderzoeksvaardigheden op door bijvoorbeeld leuke en leerzame proefjes bij biologie, natuurkunde en scheikunde
Natuurlijk maak je ook even kennis met de klassieke talen Latijn en Grieks en als je dat leuk vindt, kun je bij ons met een gymnasiumdiploma van school! Je vervolgt je vwo-opleiding in Apeldoorn; daar wordt het onderwijs voor leerlingen van klas vier tot zes aangeboden.
Wat doe je in de bovenbouw?
Op de vestiging Apeldoorn ga je je verdiepen in een profiel dat bij jouw talent past. Het vierde jaar kent een breed aanbod, in klas 5 en 6 specialiseer je je meer. Leerlingen die graag een extra uitdaging willen, bieden we de mogelijkheid om extra vakken te doen of om via ons excellentieprogramma binnen of buiten de school cursussen of activiteiten te doen. Je wordt opgeleid voor een studie aan een universiteit of hbo. Kansen bieden, ervaringen opdoen, organiseren en je talenten maximaal ontwikkelen zijn hierbij de kernwoorden!
Wat kun je met een vwo of gymnasium diploma?
Je kunt studeren aan een Nederlandse of buitenlandse universiteit. Denk je aan die laatste optie, kijk dan ook eens bij tweetalig vwo. Ben je toch meer praktisch ingesteld, dan kun je ook naar het hbo.
Wie helpen jou?
In het begin is zo’n overstap van de basisschool naar de middelbare school best een hele stap. Maar het went bij ons op school heel gauw. Je mentor is meestal ervaren en je vakdocenten helpen je en geven je ondersteuning om te leren leren. Ook is er naast de mentor een leerlingenbegeleider die je kan helpen als er zorgen zijn. Graag willen we er voor je zijn.
Aan wie kan ik een vraag stellen?
Voor een vraag over havo of vwo kun je mailen met de teamleider, meneer Van Ittersum (Its@jfsg.nl).