Sluisklas

 

De sluisklas is een speciale voorziening in onze school waar het ‘leren leren’ centraal staat. De sluisklas kan passende ondersteuning bieden aan leerlingen met slechte leerresultaten door bijvoorbeeld plannings- en concentratieproblemen en het niet goed toepassen van leerstrategieën. 

Programma

Na toelating in de sluisklas is er vijf weken speciale aandacht voor ‘leren leren’ en het nemen van verantwoordelijkheid in een speciale klas. In de daarop volgende vijf weken leert de leerling onder begeleiding van de ambulante begeleiders goede leerstrategieën toepassen in de klas. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de mentor.

Informatie

Voor vragen of voor meer informatie kunt u bellen of  een mail sturen naar de zorgcoördinator J.J. van Willigen – van Beijnum (wgn@jfsg.nl)

 

'In onze afdeling is 'zonder relatie geen prestatie' een belangrijke grondregel. Zowel richting leerlingen, ouders als collega's.'


J. Kloosterman, directeur zorg

"De open avond was leuk. Ik leerde veel meer over de school en ik weet nu dat ik de beste keuze heb gemaakt."

 

Sophie

 

 

"Het is leerzaam hoe iedereen hier met elkaar omgaat!"


Jacomijn

 'Wat wij goed vonden aan de open avond? De betrokkenheid van leerlingen en de open, fijne sfeer!'

 

Ouder over de open avond voor groep 8

"Het is hier heel anders dan op de basisschool. Elk uur ga je naar een ander lokaal en je hebt dan een andere docent. Elke leraar weet bijna alles over zijn vak. Gym vind ik het leukste vak, lekker sportief!"

 

Wouter

"Bij de dagopening gaat de Bijbel open en krijg je lessen voor het leven"

 

Willemiek

"Het leukste aan school vind ik het bezig zijn met je handen bij de techniekles!"

 

Rico

"Ik zit op het tweetalig onderwijs. Het is een uitdaging om alle vakken in het Engels te volgen!" 


Robin

"Mijn mentor lost problemen altijd samen met de klas op"


Gerrit 

"Met het International Business College willen we havoleerlingen uitdagen om hun talenten te gebruiken en beter te presteren"

H. Westerink, directeur havo/lyceum

"Met het International Business College proberen we onze havoleerlingen toe te rusten, zodat ze hun plaats als christen in de samenleving kunnen innemen"

G.M. Mulder, docent

"Het vak beeldende vorming is een broodnodige afwisseling tussen de kennisvakken. Leerlingen leren hier om op een ontspannen manier oplossingsgericht te denken."

A. Bluemink-Groothedde, docent

 'Met ons passende zorgaanbod zorgen wij voor een passende plek.'

H. van den Ende, docent