Langdurig Ziek (LZ)

Langdurig zieke leerlingen zijn leerlingen die op grond van een medische verklaring een periode langer dan zes maanden niet kunnen voldoen aan de verplichting om vijf dagen per week op school aanwezig te zijn. De (structurele) afwezigheid van de leerling wordt afgestemd met de leerplichtambtenaar en de inspectie.

Programma

Langdurig zieke leerlingen volgen de lessen op school waar mogelijk. De aanwezigheid op school wordt voor elke leerling afgestemd op de persoonlijke, medische situatie middels een persoonlijk rooster. Daarnaast volgt de leerling onderwijs op de thuislocatie. Dat onderwijs verloopt volgens het protocol van het Afstandsonderwijs, waarbij de leerling persoonlijke begeleiding krijgt (digitaal en fysiek) en contact onderhoudt met klasgenoten. Re-integratie in de schoolsituatie is het uiteindelijke doel.

Meer informatie

Voor vragen of voor meer informatie kunt u een mail sturen naar vB@jfsg.nl

 

'In onze afdeling is 'zonder relatie geen prestatie' een belangrijke grondregel. Zowel richting leerlingen, ouders als collega's.'


J. Kloosterman, directeur zorg

"De open avond was leuk. Ik leerde veel meer over de school en ik weet nu dat ik de beste keuze heb gemaakt."

 

Sophie

 

 

"Het is leerzaam hoe iedereen hier met elkaar omgaat!"


Jacomijn

 'Wat wij goed vonden aan de open avond? De betrokkenheid van leerlingen en de open, fijne sfeer!'

 

Ouder over de open avond voor groep 8

"Het is hier heel anders dan op de basisschool. Elk uur ga je naar een ander lokaal en je hebt dan een andere docent. Elke leraar weet bijna alles over zijn vak. Gym vind ik het leukste vak, lekker sportief!"

 

Wouter

"Bij de dagopening gaat de Bijbel open en krijg je lessen voor het leven"

 

Willemiek

"Het leukste aan school vind ik het bezig zijn met je handen bij de techniekles!"

 

Rico

"Ik zit op het tweetalig onderwijs. Het is een uitdaging om alle vakken in het Engels te volgen!" 


Robin

"Mijn mentor lost problemen altijd samen met de klas op"


Gerrit 

"Met het International Business College willen we havoleerlingen uitdagen om hun talenten te gebruiken en beter te presteren"

H. Westerink, directeur havo/lyceum

"Met het International Business College proberen we onze havoleerlingen toe te rusten, zodat ze hun plaats als christen in de samenleving kunnen innemen"

G.M. Mulder, docent

"Het vak beeldende vorming is een broodnodige afwisseling tussen de kennisvakken. Leerlingen leren hier om op een ontspannen manier oplossingsgericht te denken."

A. Bluemink-Groothedde, docent

 'Met ons passende zorgaanbod zorgen wij voor een passende plek.'

H. van den Ende, docent