Vmbo bovenbouw Techniek totaal leerweg (ttl)


Het beste uit drie afdelingen
Ttl is interessant voor leerlingen die goed genoeg kunnen leren voor vmbo gl, tl of de havo, maar liever een opleiding doen met een praktisch deel. Bij ttl hoeven ze bovendien nog niet te kiezen tussen bouw-, elektro- en metaaltechniek. Ttl bevat namelijk onderdelen van elk van deze drie afdelingen. In deze opleiding ligt het accent niet op het perfect beheersen van handvaardigheden, maar op inzicht in het traject, van ontwerp tot afronding.

Na elk blok een project
Ttl-leerlingen krijgen drie uur in de week afdelingsoverstijgende vakken, zoals tekenen, en werken daarnaast negen uur in de verschillende afdelingen. De praktijkvakken zijn georganiseerd in blokken van zes tot acht weken. Daarna is er steeds een project, bijvoorbeeld het maken van een maquette. Niet alleen het resultaat telt, maar ook het proces en de samenwerking. Verder lopen de leerlingen stage en is er veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling. Wie bij de overgang naar klas 4 al weet welke vervolgopleiding hij kiest, kan zich vooral richten op de afdeling die daarbij het beste aansluit.

Een veelbelovend diploma
Het examen is op tl-niveau. Op het diploma komt te staan ‘vmbo techniek breed.’ Ttl-leerlingen zijn goed voorbereid op het mbo niveau 4. Niveau 4 leidt op voor middenkaderfuncties, waarin samenwerken, leidinggeven, en inzicht in wat er moet gebeuren, erg belangrijk zijn. Ttl houdt daar al rekening mee.

Ttl wordt alleen aangeboden op de vestiging Apeldoorn.

 

'In onze afdeling is 'zonder relatie geen prestatie' een belangrijke grondregel. Zowel richting leerlingen, ouders als collega's.'


J. Kloosterman, directeur zorg

"De open avond was leuk. Ik leerde veel meer over de school en ik weet nu dat ik de beste keuze heb gemaakt."

 

Sophie

 

 

"Het is leerzaam hoe iedereen hier met elkaar omgaat!"


Jacomijn

 'Wat wij goed vonden aan de open avond? De betrokkenheid van leerlingen en de open, fijne sfeer!'

 

Ouder over de open avond voor groep 8

"Het is hier heel anders dan op de basisschool. Elk uur ga je naar een ander lokaal en je hebt dan een andere docent. Elke leraar weet bijna alles over zijn vak. Gym vind ik het leukste vak, lekker sportief!"

 

Wouter

"Bij de dagopening gaat de Bijbel open en krijg je lessen voor het leven"

 

Willemiek

"Het leukste aan school vind ik het bezig zijn met je handen bij de techniekles!"

 

Rico

"Ik zit op het tweetalig onderwijs. Het is een uitdaging om alle vakken in het Engels te volgen!" 


Robin

"Mijn mentor lost problemen altijd samen met de klas op"


Gerrit 

"Met het International Business College willen we havoleerlingen uitdagen om hun talenten te gebruiken en beter te presteren"

H. Westerink, directeur havo/lyceum

"Met het International Business College proberen we onze havoleerlingen toe te rusten, zodat ze hun plaats als christen in de samenleving kunnen innemen"

G.M. Mulder, docent

"Het vak beeldende vorming is een broodnodige afwisseling tussen de kennisvakken. Leerlingen leren hier om op een ontspannen manier oplossingsgericht te denken."

A. Bluemink-Groothedde, docent

 'Met ons passende zorgaanbod zorgen wij voor een passende plek.'

H. van den Ende, docent