Tweetalig onderwijs (tto)

Gecertificeerd
Als enige reformatorische school is de Jacobus Fruytier scholengemeenschap officieel gecertificeerd als senior tto-school Engels. Op onze vestiging in Apeldoorn kunnen onderbouwleerlingen tweetalig onderwijs in het Engels volgen. Dat vinden we heel belangrijk in een tijd van internationalisering en globalisering. Daarnaast is in een vervolgstudie een goede beheersing van de Engelse taal onmisbaar. Bovendien biedt het tto ons een kans om het Engels in onze school te versterken en leerlingen een extra uitdaging te bieden.

Veel vakken in het Engels
Onze tto-leerlingen volgen een flink aantal van de vakken in het Engels, zoals: godsdienst, aardrijkskunde, biologie, geschiedenis, informatica, lichamelijke oefening en wiskunde. Per schooljaar kan dit iets wijzigen. De docenten die les geven aan de tto-leerlingen volgen cursussen om hun vak in het Engels te kunnen geven. Ook organiseren we uitwisselingen met christelijke scholen in Groot-Brittanniƫ.

First Certificate Examen
In klas 3 moeten de leerlingen de Engelse taal beheersen op niveau B2 van het Common European Framework of Reference. Dit wordt getoetst met het First Certificate Examen in Engels van Cambridge University (UK). In de achterliggende jaren slaagde 95 tot 100 procent van onze leerlingen hiervoor!

 

'In onze afdeling is 'zonder relatie geen prestatie' een belangrijke grondregel. Zowel richting leerlingen, ouders als collega's.'


J. Kloosterman, directeur zorg

"De open avond was leuk. Ik leerde veel meer over de school en ik weet nu dat ik de beste keuze heb gemaakt."

 

Sophie

 

 

"Het is leerzaam hoe iedereen hier met elkaar omgaat!"


Jacomijn

 'Wat wij goed vonden aan de open avond? De betrokkenheid van leerlingen en de open, fijne sfeer!'

 

Ouder over de open avond voor groep 8

"Het is hier heel anders dan op de basisschool. Elk uur ga je naar een ander lokaal en je hebt dan een andere docent. Elke leraar weet bijna alles over zijn vak. Gym vind ik het leukste vak, lekker sportief!"

 

Wouter

"Bij de dagopening gaat de Bijbel open en krijg je lessen voor het leven"

 

Willemiek

"Het leukste aan school vind ik het bezig zijn met je handen bij de techniekles!"

 

Rico

"Ik zit op het tweetalig onderwijs. Het is een uitdaging om alle vakken in het Engels te volgen!" 


Robin

"Mijn mentor lost problemen altijd samen met de klas op"


Gerrit 

"Met het International Business College willen we havoleerlingen uitdagen om hun talenten te gebruiken en beter te presteren"

H. Westerink, directeur havo/lyceum

"Met het International Business College proberen we onze havoleerlingen toe te rusten, zodat ze hun plaats als christen in de samenleving kunnen innemen"

G.M. Mulder, docent

"Het vak beeldende vorming is een broodnodige afwisseling tussen de kennisvakken. Leerlingen leren hier om op een ontspannen manier oplossingsgericht te denken."

A. Bluemink-Groothedde, docent

 'Met ons passende zorgaanbod zorgen wij voor een passende plek.'

H. van den Ende, docent