Havo bovenbouw Apeldoorn
 

20-80 learning
In de havo bovenbouw in Apeldoorn werken we volledig volgens het principe van 20-80 learning. Het reguliere programma wordt aangeboden in vier dagen (80%). De vrijgekomen dag (20%) besteden we aan een verbredend en verdiepend programma dat aansluit bij het interessegebied van de leerling en meer praktisch van aard is.

Meerwaarde
Hiermee willen we leerlingen uitdagen om hun talenten te gebruiken en beter te presteren. Een ander doel is hen optimaal te begeleiden naar een passende keuze voor wat hun vervolgstudie en/of beroep betreft. Daarnaast besteden we veel aandacht aan toerusting en vorming, zodat ze als christen hun plaats in de samenleving in kunnen nemen.

Nieuwe vaardigheden
Door 20-80 learning zijn er meer mogelijkheden voor het aanleren van belangrijke vaardigheden. Alle leerlingen lopen stage en volgen een programma aan een hbo. Daarnaast is er ruimte voor bedrijfsbezoeken en gastsprekers. Ook de aangeboden modules communicatie, ethiek en psychologie dragen bij aan competente leerlingen.

Streams en profielen
In de onderbouw van de havo kiezen de leerlingen onder begeleiding van de loopbaanbegeleider een stream en profiel voor de bovenbouw. Er kan gekozen worden uit drie streams met bijbehorende profielen:

  • international arts college (iac): profiel cultuur en maatschappij (cm)
  • international business college (ibc): profiel economie en maatschappij (em)
  • international science college (isc): het profiel natuur en gezondheid (ng) of natuur en techniek (nt)
     

Verantwoordelijk
De havo bovenbouw staat onder leiding van teamleider drs. G.M. Mulder (mdr@jfsg.nl). Voor vragen, opmerkingen en suggesties kunt u bij hem terecht.
 

 

'In onze afdeling is 'zonder relatie geen prestatie' een belangrijke grondregel. Zowel richting leerlingen, ouders als collega's.'


J. Kloosterman, directeur zorg

"De open avond was leuk. Ik leerde veel meer over de school en ik weet nu dat ik de beste keuze heb gemaakt."

 

Sophie

 

 

"Het is leerzaam hoe iedereen hier met elkaar omgaat!"


Jacomijn

 'Wat wij goed vonden aan de open avond? De betrokkenheid van leerlingen en de open, fijne sfeer!'

 

Ouder over de open avond voor groep 8

"Het is hier heel anders dan op de basisschool. Elk uur ga je naar een ander lokaal en je hebt dan een andere docent. Elke leraar weet bijna alles over zijn vak. Gym vind ik het leukste vak, lekker sportief!"

 

Wouter

"Bij de dagopening gaat de Bijbel open en krijg je lessen voor het leven"

 

Willemiek

"Het leukste aan school vind ik het bezig zijn met je handen bij de techniekles!"

 

Rico

"Ik zit op het tweetalig onderwijs. Het is een uitdaging om alle vakken in het Engels te volgen!" 


Robin

"Mijn mentor lost problemen altijd samen met de klas op"


Gerrit 

"Met het International Business College willen we havoleerlingen uitdagen om hun talenten te gebruiken en beter te presteren"

H. Westerink, directeur havo/lyceum

"Met het International Business College proberen we onze havoleerlingen toe te rusten, zodat ze hun plaats als christen in de samenleving kunnen innemen"

G.M. Mulder, docent

"Het vak beeldende vorming is een broodnodige afwisseling tussen de kennisvakken. Leerlingen leren hier om op een ontspannen manier oplossingsgericht te denken."

A. Bluemink-Groothedde, docent

 'Met ons passende zorgaanbod zorgen wij voor een passende plek.'

H. van den Ende, docent